>

Cloud

Cloud computing wordt vaak genoemd als een geweldige technologie dat enorme voordelen kan bieden voor organisaties. Woorden als 'oneindig schaalbaar', 'kosten-effectief', 'flexibiliteit' en 'duurzaam' worden vaak gebruikt in beschrijvingen van deze technologie. Maar hoe moet een organisatie dit inzetten? En wat is de impact hiervan? Wat betekenen termen als 'IaaS', 'PaaS' en 'SaaS' precies en hoe kunnen deze zaken bijdragen aan uw business case?

Het feit is dat Cloud inderdaad vele mogelijkheden biedt omdat het een heel generieke term is. Wikipedia definieert Cloud computing als volgt: 'Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens'. Termen als Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS) zijn vormen van Cloud computing oplossingen die toegespitst zijn op specifieke probleemgebieden. De essentie van Cloud is de beschikbaarheid op aanvraag. Hiermee is het mogelijk om resources pas in te zetten wanneer u deze echt nodig heeft. Betalen voor onbenutte overcapaciteit is hiermee verleden tijd.

cloud

Behalve een hoge effectiviteit, worden resources ook niet verspild wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de oplossing. Door de flexibiliteit is het voor de business niet meer nodig om een grote 'upfront' investering te doen van middelen gezien deze op aanvraag toegevoegd kunnen worden. Dit model is interessant voor organisaties van elk formaat indien dit juist wordt ingezet. Wat wij zien is dat veel organisaties hiermee worstelen om Cloud effectief in te zetten. Wat vaak vergeten wordt is dat de software hier rekening mee moet houden om het maximale uit een Cloud oplossing te halen. Door slim om te gaan met processor-intensieve functies en data gebonden functies, kan een applicatie op 'Enterprise niveau' geschaald worden zonder een 'Enterprise niveau' prijskaartje.

Het is ook niet gek dat MyCubes alle oplossingen op Cloud services draait variƫrend van infrastructuur oplossingen (e.g. Amazon, Rackspace), platform oplossingen (e.g. Cloud Foundry, Heroku) tot complete SaaS oplossingen. Wij begrijpen als geen ander hoe wij onze voordelen hiermee kunnen behalen en willen graag onze klanten helpen om ook van deze voordelen te profiteren. Bij het ontwerpen van uw applicaties houden wij rekening met flexibele schaalbaarheid zodat indien nodig onze klanten alle flexibiliteit hebben om Cloud oplossingen in te zetten. Ook bestaande oplossingen hebben wij menigmaal door slimme isolaties van processen enorm kunnen verbeteren. Kampt u met vraagstukken rondom Cloud en wilt u graag een keer een vrijblijvend gesprek met ons? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.