>

Grails

Grails is een rapid web application development framework gebaseerd op Spring en Groovy. Grails heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een volwassen web-framework dat uitermate geschikt is in het hedendaagse Agile ontwikkelproces. De kern van het principe dat Grails volgt is: conventie over configuratie. Dit houdt in dat Grails meteen begrijpt wat er moet gebeuren en de ontwikkelaar een hoop configuratie werk uit handen neemt. Hierdoor kan een ontwikkelaar zich richten op waar hij goed in is: het bouwen van een goed werkende business applicatie.

Een groot deel van de kracht van Grails wordt geleverd door het gebruik van Groovy als programmeertaal. Groovy is een dynamische programmeertaal voor de Java Virtual Machine. Kort gezegd: Groovy is Java met extra functionaliteit.

grails

Groovy bestanden worden net als bij Java gecompileerd naar een .class zodat het naadloos kan integreren met bestaande krachtige Java frameworks. Dit is ook precies waarom Grails zo'n mooie oplossing is: De volle kracht van een dynamische programmeertaal bovenop het meest gebruikte Enterprise framework Spring.

Spring is begonnen als een lightweight alternatief op de zware J2EE oplossing en is tegenwoordig uitgegroeid tot het meest populaire framework voor Enterprise Applicaties. Spring is 'echt' modulair opgebouwd en daar wordt ook goed gebruik van gemaakt. Buiten een geweldig lightweight 'core' project, is er een aantal 'sub' projecten die gericht zijn op specifieke probleemgebieden (bijvoorbeeld Spring Batch, Spring Data, Spring Security). Door deze modules te combineren waar nodig, kunnen wij krachtige oplossingen op maat voor onze klanten maken. Spring zorgt voor de generieke modules en wij zorgen voor de specifieke business toepassingen.

MyCubes is ervan overtuigd dat met de ijzersterke combinatie van Grails en Spring, wij onze klanten het beste kunnen bieden wat ze nodig hebben. Niet alleen bouwen wij alle maatwerk-oplossingen met deze technologie maar ook onze eigen AppEngine platform is volledig gebaseerd op Grails en Spring. Hoewel wij geloven in onze kracht, zijn wij zeker niet van de type 'wij weten het beter dan de rest van de wereld, dus wij bouwen het zelf'. Het verleden wijst uit dat dit vaak uitkomt op 'het wiel opnieuw uitvinden' en daar willen wij onze klanten niet mee vermoeien. Onze klanten gaan ervan uit dat wij op de meest effectieve manier hun probleem oplossen en dat doen wij ook! Dit hebben wij menigmaal kunnen bewijzen voor onze klanten en daar zijn wij ontzettend trots op.

Geïntresseerd in wat MyCubes kan bieden? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.