>

SOA

Service-Oriented Architecture ofwel SOA is in de IT-wereld al jaren geen onbekende meer. SOA is geen technologie, maar een ontwerpprincipe: modulair bouwen, standaard koppelingen en hergebruik van bestaande modules.

Een service is een module ofwel een stuk functionaliteit dat aangeboden wordt. Voorbeelden van services zijn legio:

Elke applicatie bestaat uit een aantal services. Dit kunnen deels herbruikbare services zijn (al dan niet van derde partijen) of services welke specifiek voor uw applicatie ontwikkeld zijn. Het hergebruiken van bestaande modules versnelt het ontwikkelproces van een applicatie sterk, maar ook het beheer of het vervangen van functionaliteit binnen de applicatie wordt een stuk eenvoudiger.

soa

Door het gebruik van standaard koppelingen (SOAP, REST etc.) is het makkelijk met elke service te integreren, maar maakt het ook makkelijk om services/modules eenvoudig te vervangen zonder dat een applicatie rigoureus verbouwt hoeft te worden.

SOA staat aan de basis van elk ontwikkelproject van MyCubes en wij hanteren deze ontwerpfilosofie dan ook binnen onze eigen projecten en platform. SOA klinkt heel simpel en dat is het in de basis ook. Echter, men dient wel voldoende ervaring te hebben om onderwerpen als security, performance, en beschikbaarheid inhoud te geven. Bij MyCubes hebben we veel tijd besteed aan het opzetten van onze "technology stack" (tools) waarmee we inhoudelijk invulling geven aan onze SOA architectuur. Wij kunnen hierdoor snel applicaties ontwikkelen voor de klant, of deze nu complex zijn of niet. Hier zijn wij bij MyCubes erg trots op!